Koronaviruset sprer seg videre: 6000 nye smittede på én dag i Italia

Koronaoppdateringer Mars 20 2020

Koronaviruset sprer seg raskt. På verdensbasis er i skrivende stund 265 000 smittet og det stiger stadig. Det er ikke mange dager siden tallet passerte 200 000 og nå nærmer vi oss altså 300 000. I Italia har antallet nye smittede økt for hver dag den siste tiden og er nå på 5 986 ifølge Worldometer. Det som skjer i Italia viser hvorfor et slikt utbrudd er farlig. Viruset trenger ikke å drepe en veldig høy andel av de menneskene som blir smittet når det kan smitte så mange i løpet av så kort tid. Sykehusene vil bli overveldet. Etter hvert har man ikke nok respiratorer til alle som trenger det og da må man begynne å velge hvem som skal dø og hvem som får leve.

USA har også fortsatt sin økning av antall tilfeller og selv om noe av det har å gjøre med at flere har blitt testet, er det liten tvil om at viruset sprer seg nesten like raskt som AIDS på Høyres landsmøte. Hittil har de 2 526 nye tilfeller, men dette tallet kommer til å øke i løpet av dagen. Som jeg har nevnt tidligere er det sannsynlig at amerikanerne har store mørketall. Det gjelder sannsynligvis også Sverige som offisielt sett har færre smittede enn Norge (henholdvis 1 639 og 1 907 tilfeller).

Når alt det er sagt er det viktig at vi husker på hvem som er de virkelige ofrene i denne situasjonen.

Musikkbransjen koronavirus

Det er ikke italienere og spanjoler (og etter hver folk i mer nordlige strøk i tiden fremover) som dette går verst utover. Det er selvfølgelig de stakkars artistene som ikke får muligheten til å opptre og produsentene deres som går glipp av hundretusenvis av kroner. Dette er koronapandemiens egentlige ofre. Nå er de provosert over at de ikke får mer av nordmenns skattepenger til å leve fett på. Det er jo sannelig synd på dem. Jeg syns den norske stat skal gripe inn slik at artistene og musikkselskapene klarer seg gjennom denne tøffe tiden. At de har noen millioner fra før av betyr ikke at de kommer til å klare seg på det.

Og la oss nå for all del ikke glemme kvinner i kvinnedominerte yrker, som for eksempel sykepleiereSykepleiere sutrer om høyere lønn under koronakrisen

Man trenger ikke å være så overdrevent smart for å bli sykepleier. Det er en av grunnene til at mange kvinner velger dette yrket. I tillegg liker kvinner «å jobbe med mennesker», som bare er kode for at de egentlig ikke er så flinke med tall og andre nyttige ting. I disse koronatider er det kanskje noe en del av dem angrer på, men dere har altså gjort det valget selv. Vanligvis er ikke det å være sykepleier et spesielt vanskelig eller stressende yrke. Og det å bruke en krise til å sutre om høyere lønn er så skamløst at man må nesten være kvinne for å kunne finne på å gjøre det. Bra jobbet, Elise. Jeg heier på deg.

Elise Fiske, klappe for sykepleiere ikke bra nok

Elise trenger ikke at noen klapper for henne, hun trenger litt mer kalde, harde kontanter. Stå på for dine rettigheter, sterke og uavhengige kvinne.

Det er visst enkelte nordmenn som har det for godt. Kanskje kan corona-chan kan gjøre noe med det.

corona chan koronavirus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s