Dårlige tider kan fremskynde endring

Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, weak men create hard times

Det er en endeløs sutring – særlig blant boomere – om de store negative effektene koronapandemien har på økonomien. De har tilsynelatende ingen problemer med å ofre sine bestemødre/mødre eller i noen tilfeller seg selv så lenge bruttonasjonalprodukt (BNP) fortsetter å vokse. Dette er den samme typen mennesker som gjerne tar imot store mengder innvandrere og er fornøyde med det fordi totalt sett øker BNP og deres aksjer investert i multinasjonale selskaper selv om BNP per innbygger (og dermed levestandarden) vil minke når du tar inn innvandrere som driver lønningene ned (i tillegg til at de samlet sett jobber mindre enn den hvite befolkningen).

Og jeg kan skjønne at de som ikke bryr seg om hva som ellers skjer med sitt land og som sitter fint i det er svært opptatt av at økonomien. Du har for eksempel skamløse sjarlataner som Trump-sykofanten Bill Mitchell.

Bill Mitchell markedet

Fyren har ingen meninger utover «Jeg støtter alt Donald Trump sier, inkludert når han motsier seg selv» og «det frie markedet» (som er alt annet enn fritt). Så jeg forstår at en mann som ikke har prinsipper kun tenker på økonomien.

Men så har man påståtte nasjonalister som for eksempel RAMZPAUL (også en boomer) som har akkurat like iskalde tagninger som idioten Mitchell.

ramzpaul koronavirus

Man kan begynne å lure på om det å være en boomer er en sinnslidelse. Var det noe i vannet mens denne generasjonen vokste opp? Ble de alle sluppet på hodet på sykehuset?

Nei, vi ser ikke massedød ennå. Fordi det er fortsatt tidlig i utbruddet. Man kunne vist følgende grafer til RAMZPAUL, men siden han er en boomer hadde han neppe forstått dem.

Koronavirus - totale tilfeller USA 25 mars 2020

Koronavirus - totale dødsfall USA 25 mars 2020

Hvis denne stigningen fortsetter og resten av USA følger etter New York, vil sykehusene mange steder overbelastes og man vil kunne få noe av det samme som har skjedd i USA. Men boomerne mener at det er verdt det så lenge ikke økonomien lider for mye.

Blant enkelte i den styrende eliten i USA ser man en frykt for at dette skal spinne totalt ut av kontroll og at USA skal komme frem som noe helt ugjenkjennelig på den andre siden av denne krisen.

Og det får meg til et viktig poeng. I slike økonomiske krisetider begynner folk å bry seg mer om hvem det er som gjør ting de ikke burde. Fordi når det begynner å svi for mannen i gata, vil han gjerne finne ut om det er noen som skummet av fløten eller som har tilranet seg en for stor bit av kaka. Og det finnes mange av disse i USA. En stor andel av dem tilhører denne folkegruppen som har en tendens til å bli mislikt hvor enn de bosetter seg. Dette inkluderer Bill Ackman som snakker i lydklippet over.

Økonomisk nedgang kan få oss nærmere de endringene vi ønsker å se. Hvordan var tilstandene i Tyskland på 1920- og 30-tallet? Backman trives i dette systemet og ønsker en total nedstengning i 30 dager fordi han vil redde det, men mange av oss vil gjerne se dette systemet i ruiner. Hvorfor kan ikke RAMZPAUL se dette? Er han så opptatt av sine sparepenger at han ikke er i stand til å se lenger enn sin egen boomernese?

Selv med denne pandemien er det usannsynlig at hele systemet kollapser (selv om Ackman virker genuint bekymret for at det kommer til å gjøre det), men kollapsen eller den gradvise oppløsningen fremskyndes. Vi kommer betydelig nærmere når tidene blir vanskeligere. Folk blir mindre innstilt på å tro på behagelige løgner om at syriske flyktninger er akkurat som oss hvis de ikke har penger til å fø sin egen familie. Noe av det som har gjort dette systemet relativt stabilt er at de fleste i Vesten ikke har opplevd sult eller virkelig dårlige tider (økonomisk) på lenge. Som jeg har sagt tidligere vil økonomien være avgjørende for når de store endringene i vestlige land. 2008-krisen gjorde litt vondt for mange, men med en mer ordentlig krise kan det virkelig begynne å svi for den evige normie.

Og da kan ting virkelig begynne å bli spennende.

Nasjonalsosialisme marsj

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s