Storbrittania mistenker at Kina har løyet om antall koronasmittede

xi-jinping-wuhan-0310-restricted-super-tease

Nei, det kan da ikke være sant. Ville virkelig kineserne lyve om hvor mange som ble smittet bare for å spare egen økonomi og å fremstå som de har full kontroll over situasjonen i eget land? Dette er virkelig sjokkerende.

Business Insider:

Boris Johnson’s government is reportedly furious with China’s handling of the coronavirus, with UK officials quoted on Sunday warning that Beijing faces a «reckoning» once the COVID-19 crisis is over.

En atombombe eller to virker som et passende svar. Dessverre er Storbrittania altfor feige til å gjøre noe så spektakulært. Kjedelig!

UK government officials believe China is spreading disinformation about the severity of the coronavirus outbreak in its country, the Mail on Sunday reports.

Svært sannsynlig. Og hvis de har løyet om antallet, kan de godt ha løyet om at de har fått spredningen under kontroll. Det er for eksempel interessant at de etter å ha åpnet sine kinoer nå igjen stenger dem.

The newspaper says scientists have warned Johnson that China could have downplayed its number of confirmed cases of the coronavirus «by a factor of 15 to 40 times.» China had reported just 81,439 at the time of writing.

Tallene deres er lave, særlig når man ser på hva som skjer i Spania og Italia (og i USA den siste uka). Det har vært snakk om at 21 millioner brukere har avlyst eller fått avlyst telefonkontoene sine. Det betyr ikke at det ekte dødstallet er 21 millioner, men det er interessant at et så stort antall brukere har forsvunnet.

Officials also believe China is trying to expand its economic power through offering help to other countries which are trying to combat the virus.

Konspirasjonsteoretikere kunne finne på å si at Kina slapp ut dette viruset bevisst for å tjene på det senere, men det virker mer sannsynlig at de vet å utnytte en krise som har oppstått delvis fordi de har løyet om hvor alvorlig situasjonen var. Men det er ikke alltid lurt å ta imot hjelp fra Kina. Det har spanjolene fått erfare.

Spania, tester fra Kina fungerte dårlig

Italierne er heller ikke spesielt fornøyde med hvordan Kina har håndtert situasjonen.

Kineserne har sikkert også gitt noe ordentlig hjelp i denne krisen, men ikke forvent at de bare gjør det for å være snille.

The newspaper adds that Johnson’s government is so angry with China’s handling of the crisis that the prime minister could abandon his previous decision to let Chinese telecomms company Huawei develop the UK’s 5g network.

Å la et av de største selskapene i et fremmed land (hvor staten kontrollerer mye av forretningslivet) få bygge ut viktig infrastruktur er helt idiotisk og kan kun skje i en verden hvor globalismen får seire over sunn fornuft. Det kinesiske viruset kom hit på grunn av Vestens rotløshet og fordi globalismen styrer. Kanskje kan noen lære en viktig lekse av hele denne situasjonen.

One Cabinet minister quoted by the Mail on Sunday said: «We can’t stand by and allow the Chinese state’s desire for secrecy to ruin the world’s economy and then come back like nothing has happened.

«We’re allowing companies like Huawei not just into our economy, but to be a crucial part of our infrastructure.

‘This needs to be reviewed urgently, as does any strategically important infrastructure that relies on Chinese supply chains.»

Men dette gjelder selvfølgelig ikke bare Kina. USA er etter alt å dømme enda verre, særlig når det kommer til overvåkning av innbyggernes private informasjon. Når et land styres av en elite som er fiendtlig innstilt til majoriteten av befolkningen, er det vanskelig å påstå at dette er bedre enn at kineserne potensielt har kontroll på viktig infrastruktur. Men det betyr heller ikke at sistnevnte er en god løsning. Et land bør la egne selskaper bygge infrastruktur og det bør kaste ut grupper som aktivt jobber mot nasjonens og folkets interesser.

Johnson has written to every household in the UK urging people to continue following strict social distancing rules.

In the letter, which will reach Brits in the next few days, the prime minister, who this week tested positive for the coronavirus, says: «We know things will get worse before they get better.»

Dette stemmer utvilsomt. Ikke bare i forbindelse med koronaviruset, men fordi situasjonen helhetlig er uholdbar. Løgnene som det moderne Vesten er bygget på vil på et eller annet tidspunkt kollapse. Forhåpentligvis kan koronapandemien få dette til å skje raskere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s