Tragedie: Somaliere oftere smittet enn nordmenn

Ubah Aden

Det viser seg at somaliere ikke bare er overrepresentert på voldtektsstatistikken og generelt når det gjelder kriminell oppførsel (la meg likevel understreke at de er det).

Innvandrere kriminalitet somaliere

I tillegg er de så uheldige å bli smittet av koronaviruset i større grad enn nordmenn. Jeg har lest mange tragiske ting i mitt liv, men dette tror jeg nesten tar kaka. Hvordan kan livet være så URETTFERDIG?

Utrop:

Norsk-somaliere topper blant COVID-smittede blant [sic] utenlandskfødte. Oslo Aps Ubah Aden mener mange innvandrergrupper fikk for sen og mangelfull informasjon.

Det var nok en konspirasjon igangsatt av norske myndigheter (velkjent for sin ekstreme rasisme) for å hindre at somaliere og andre innvandrere som absolutt følger med på alle beskjeder ikke skulle få med seg denne informasjonen. Det har ingenting med manglende norskkunnskaper, dårlig hygiene eller generell udugelighet å gjøre. Absolutt ikke.

– Her har myndighetene sviktet overfor de med innvandrerbakgrunn som ikke kan språket, og som vanlige informasjonskanaler ikke når frem. Oversettelse av relevant informasjon har ikke kommet tidsnok, sier Ubah til Utrop.

Jeg syns det er flott når folk drar til et land som er helt fremmed for dem, bosetter seg der mens de nekter å lære seg språket og deretter klager når «informasjonen ikke når frem til dem».

Kanskje har somaliere nå lyst til å flykte tilbake til hjemlandet siden de bare har noen få smittede. Foreløpig i hvert fall.

4 655 personer har fått påvist COVID-19 til og med 31.mars, med en overrepresentasjon av folk med somalisk bakgrunn blant smittede.

Det er morsomt hvordan medier plutselig forstår begrepet «overrepresentasjon» når samtalen ikke lenger handler om kriminalitet eller det å være en byrde på samfunnet. Man skulle nesten tro at de var ekstremt uærlige alle sammen.

AP-politikeren beskriver videre somaliernes manglende evne til å passe på seg selv:

– Jeg så folk på Grønland som satt på kafé eller restaurant som om livet gikk som vanlig, og måtte selv begynne med en egen informasjonskampanje for å gjøre folk oppmerksomme.

Den talentfulle tidelen (i den grad et slikt begrep i det hele tatt kan brukes om Ubah Aden) kan prøve å dra hele innvandrerbefolkningen, men det fungerer sjeldent. All verdens kvotering kommer heller ikke til å endre det faktum at noen av disse menneskene bare ikke gjør det som er best seg selv og andre rundt dem.

Særlig eldre norsk-somaliere, som har begrenset språk- og samfunnskunnskap er en risikogruppe, fremhever hun.

– Folk vet om sykdommen, men kun utifra hva de har sett og lest i somali-språklige medier. De følger ikke med på NRK eller andre norske medier grunnet språkbarrieren, og får ikke med seg informasjon som er livsviktig. Her kunne regjerings- og kommunesansatte tatt turen til møteplasser som kaféer og moskéer.

Åpenbart er dette nordmenns skyld. Rasismen kjenner ingen grenser og krever nå livene til massevis av somaliere som var for dumme til å få med seg den informasjonen de trengte. Stort verre enn dette blir det vel ikke.

– Her burde statlige instanser, FHI og andre ha oppsøkt folk direkte. Gjerne brukt egne ansatte som kan språkene eller andre ressurser. Veldig mange i ulike innvandrermiljøer fikk med seg at det var nasjonal karantene først en uke etter regjeringskunngjøringen 12. mars.

tom cruise laughing

Det er sannelig ikke lett å være fra den tredje verden. Særlig ikke når du tar med deg vanene du hadde der til det nye landet hvor du har tenkt til å leve fett på staten. Det kan nesten virke som at latskap ikke lønner seg i lengden. Dette er menneskene som skryter av hvor kompetente de er.

Aden sier videre:

– Vi er en kultur med mye kroppskontakt, og klemmer hverandre ofte.

– Kunne man i informasjonen påpekt behovet for å midlertidig endre kulturelle vaner?

Jeg tenker man skal være veldig forsiktige i omtale av kultur, og heller omtale utifra hensyn til helse.

Det viktigste er naturligvis at ikke noen blir fornærmet. Å hindre at de sprer smitten rundt er litt lenger ned på lista. La oss ikke snakke om «kulturelle» forskjeller for da blir kanskje Abdullah sint. Følelser er viktigere enn fakta og hensynet til at et individ ikke krenkes skal åpenbart gå foran nasjonens sikkerhet. Det er slik det er å leve i det moderne Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s