Asylaktivist ikke fornøyd med AP

Jonas_Gahr_Støre

Når vi allerede har så mange skamløse forrædere på Stortinget og ellers rundt omkring i det ganske land, kan det være fort gjort å glemme at det finnes folk og organisasjoner som ønsker å se Norge i ruiner enda litt tidligere. Asylaktivister som Evy Ellingsvåg vil at Norges innvandringspolitikk skal være mer hodeløs enn den allerede er og at skjeggbarn skal importeres inn over en lav sko.

Antirasistisk Senter:

Jeg er spent på hva trofaste Arbeiderparti-venner gjør nå, sterkt oppegående og ideologisk forankrede folk som utrettelig har jobbet innenfra i partiet, år ut og år inn, for å trekke Arbeiderpartiets flyktningpolitikk sterkere i retning solidaritet og humanitet.

Det vil si en politikk som gjør Norge til noe som ligner mest på en basar i Midtøsten eller Afrika. Med tilsvarende kriminalitet og levestandard.

Venner som runde etter runde har argumentert og skolert, som har tatt de tyngste debattene innad, og som har fått seg en på trynet gang etter gang.

Vi holder fingrene krysset for at skuffelsene gjentar seg for den mest innvandringsvennlige delen av Arbeiderpartiet. Tåkefyrsten Støre er kanskje enig med dem når han snakker med dem, men han har muligens innsett at ubegrenset innvandring ikke er den største vinnersaken. Vel, ikke for raskt i hvert fall. La oss ikke late som AP faktisk er strenge når det gjelder antallet snyltere som får lov til å komme inn i Norge. Men det er klart at AP-lederen vil rette frakken litt etter vinden, også på dette spørsmålet.

Jeg er spent på om å bruke sårbare flyktninger som sitter fast i et europeisk mareritt vi ikke aner hvordan vi skal gjøre menneskelig i et politisk spill med Regjeringen og Høyre er et spill man forstår og aksepterer, en del av gamet, så å si.

Hvem er det som kommer med slike virkelighetsfjerne beskrivelser, spør kanskje leseren. La meg oppklare.

evy ellingsvåg

Evy Ellingsvåg (over) er visstnok nestleder i «Foreningen av tolvte januar», men det ser ut som hun også er ganske høyt oppe i landsforeningen for uspiselige burugler. «Tolvte januar» er en «en liten menneskerettighetsorganisasjon som er opptatt av rettsikkerhet for asylsøkere og flyktninger». Altså en de mange organisasjonene som helt sikkert tar imot norske skattepenger og bruker dem til å motarbeide nordmenns interesser. Som med den norske arbeiders hardt opptjente kroner gjør alt de kan for å stikke en kniv inn i ryggen på ham.

Større FN-kvoter er en bra ting, for all del. Det sitter like sårbare flyktninger i leirer i Jordan, i Libanon, i Tyrkia, i Etiopia, i Kenya osv osv, og FNs gjenbosettingssystem har vært stemoderlig behandlet fra samtlige tilsluttede land.

La dem alle komme til Norge. Kanskje noen av dem er desperate nok til å ligge med Evy Ellingsvåg.

Det er vi som betaler for Erdogan-avtalen. Det er vi som betaler Hellas og Italia for ikke å slippe opp grensene sine så flyktningene selv kan søke seg til andre land. Det er vi som sukker og sier at dette er Hellas’ problem, at de må finne ut hvordan de skal løse sin flyktningsituasjon.

Jeg tror et økende antall grekere begynner å se for seg ganske enkle løsninger.

rambo maskingevær

Jeg er spent på om sterke og engasjerte Arbeiderpartivenner ser farene ved Arbeiderpartiets spill, ut over faren ved at tusenvis av mennesker smittes og dør av korona på vår vakt.

Derfor bør vi hente dem til Norge sånn at de kan smitte oss også.

Arbeiderpartiet har bidratt til å vise at de har grunn til å ha lav tillit.

Spillet og retorikken omkring hvem som er mest sårbare, hvem som er mest trengende, hvem som fortjener humanitet mest er et avskyelig retorisk spill.

Kattedamer og deres sutring ser ut til å fortsette med uforminsket styrke, men kanskje godhetsposeringen deres blir mindre populær når nordmenn kjenner effektene av koronaviruset på lommeboka.

Virkeligheten er at vi svikter alle. Vi vil ikke hjelpe der de er i en utstrekning som monner. Vi aner ikke hva vi skal svare når landene som har tatt jobben med å huse de aller fleste flyktningene midlertidig, sier at de ikke lenger makter.

Da kan de sende dem tilbake. Løsningen er ikke mer komplisert enn som så, kjære Evy.

Et evig spørsmål er om man ønsker at innvandringen skal være så stor at befolkningen våkner opp raskt og at det gir en hard reaksjon eller om det er bedre for oss å begrense invnandringen for å kjøpe tid for deretter å sette en fullstendig stopper når det er mulig politisk. Sverige har for eksempel en sterkere radikal høyreside, men hvor mye har det hjulpet på politikken deres? Ikke veldig mye foreløpig, ser det ut til. Men endringene kan skje raskere når de først kommer skikkelig og økonomiske nedgangstider kan definitivt få befolkningen til  våkne opp raskere. Uansett er vi på utkanten av nåtidens Romerriket, det vil si det amerikanske imperiet og dets europeiske vassalstater. Endringen må nok skje først i større land og da særlig i USA. Norge er et land som kommer til å følge andres eksempler, men Arbeiderpartiets vingling på innvandringsspørsmålet viser i hvert fall splittelse på venstresiden. Det finnes moderate krefter blant dem som motsetter seg den selvutslettende politikken til Miljøpartiet de Grønne og Sosialistisk Venstreparti.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s