Svensk blogger taper millioner

blondinbella_isabella_lowengrip

Du trodde kanskje at de virkelige ofrene var de som mistet livet eller pårørende til de som mister livet som følge av koronapandemien, men i så fall kan jeg forsikre deg om at du tar feil. De man virkelig bør føle med er de stakkars rikfolkene som taper penger, MASSE penger på grunn av et virus som har fått lov å spre seg nettopp på grunn av det de selv fremmer, nemlig globalisme. Petter Stordalen er et slikt eksempel og jeg håper ikke han synes jeg er ufølsom når jeg sier at han forhåpentligvis mister alt han har.

En annen som lider store økonomiske tap er den svenske bloggeren Isabella «Blondinbella» Löwengrip. Mitt hjerte blør hver gang jeg leser slike fortellinger.

VG:

Influenceren (29) tømte nesten hele sparekontoen. Alle ansatte forsvant og inntektsstrømmen stoppet opp.

Jeg har knapt lest noe så forferdelig i hele mitt liv.

Denne tøyta av en blogger er av typen som lovpriser multikulturen helt til den ender opp i hennes eget nabolag. Bokstavelig talt. Hun selger gjerne ut sitt land så lenge hun slipper å være i nærheten av konsekvensene.

I et langt og åpenhjertig intervju med Svenska Dagbladet forteller bloggstjernen og forretningskvinnen om den nye vendingen livet har tatt.

– Krisen tømte meg for nesten alle oppsparte midler. Mesteparten av det jeg har tjent siden jeg var 18 år, var investert på børsen. Da inntektene forsvant fra selskapet i september, var det bare å ringe banken og be dem selge, forteller den før så innbringende 29-åringen.

Å lese slike saker gir i hvert fall meg tilbake troen på at det finnes rettferdighet i verden. Svelg ikke den svarte pillen. Til slutt vil skamløse bloggere få som de fortjener!

Da suksessen snudde i fjor høst, skjedde ting fort. I desember ble selskapet hennes Hermine Hold begjært konkurs. Löwengrip Invest er nedlagt, og det kriserammede sminkeselskapet Löwengrip Beauty er solgt til norske Dermanordic.

haha nic cage

Det er akkurat like sjokkerende hver gang en kvinne kjører et selskap i grøfta. Kanskje kan Löwengrip slå seg sammen med Anita Krohn Traaseth og gi råd til fremtidige bedriftsledere.

Svenske medier har dekket Löwengrips økonomiske nedtur bredt. Selv hevder Blondinbella at det var en avisartikkel som hevdet at hun jukset med tall, som var starten på kollapsen. Hun skal i kjølvannet av påstandene mistet 80 prosent av sine kunder.

Ville en så kompetent kvinne virkelig trikse med tallene? Laaaaangt derifra. Hennes (tidligere) suksess er basert utelukkende på talent. Å antyde at hun kan gjort noe som helst uredelig er svært ufint av den svenske pressen.

– Det var en dominoeffekt. Alt sprakk. Jeg ble nødt til å punge ut private penger hele tiden.

– Hver måned forsvant det én million kroner, sier tobarnsmoren.

Det morsomme er at hennes økonomiske nedgang begynte lenge før koronakrisen.

Svenska Dagbladet spør Löwengrip om hvordan hun kunne unngå å kjenne til problemene som rådet hennes egen business, og får til svar at 29-åringen trodde samarbeidet fungerte og at alt sto bra til. Hun hevder at ingen varsellamper lyste.

Lyset er på, men ingen er hjemme. Fyrtårnet blinker, men styrmannen sover. Atomkraftverket smelter ned, men… Ja, jeg tror du skjønner hva jeg mener.

Löwengrip forteller at hun nådde bunnen i november, og at det da begynte å demre for henne hvor hardt ute hun var å kjøre. Da det ikke var noen vei tilbake, innså hun at de nye fremtidsutsiktene uansett ikke skremte henne.

Altså kom hun seg tross alt helskinnet gjennom krisen. Vil nestentragedien lære henne ydmykhet? Jeg ville ikke holdt pusten. Isabella er tross alt venn med ovenfornevnte Petter Stordalen! Skamløse hyklere vet sannelig å finne hverandre.

Hva Löwengrip fikk for å selge deler av businessen til Norge, er ikke kjent. Men 29-åringen forklarer at det var det som gjorde at hun kunne lande på bena.

Hun vil ikke bekrefte avisens opplysninger om 50 millioner kroner, men opplyser at hun fikk tilbake flere ganger så mye som det hun hadde spart opp.

Men det har kostet – mer enn bare penger. Influenceren kjenner på en skam over alt som har skjedd, og at hun endte opp som en som viste seg å være noe annet enn det hun ga seg ut for.

Så hun var noe annet enn en botox-injisert og godhetsposerende hykler? Hun kunne ha lurt meg. Skam er nettopp det hun trenger å føle, men hun tar dette neppe innover seg nok til å gjøre en reell forandring. Når hverdagen er tilbake i mer eller mindre samme overdådige stil, føler hun seg sikkert like trygg med å være et tvers igjennom råttent menneske. Lidelse kan bygge karakter, men neppe med en så tom sminkedukke som Isabella Löwengrip.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s