Nikolai Astrup er en mann som fortjener respekt

Nikolai Astrup Høyre

Jeg snakker naturligvis om maleren som levde på sent på 1800- og tidlig på 1900-tallet, ikke nåtidens Høyre-politiker. Maleren Astrup var riktignok alokoholiker, og selv om dette ikke er en livsstil jeg vil anbefale, er det nok å foretrekke fremfor å melde seg inn i partiet Høyre.

Høyre-politikeren mener tydeligvis at det ikke er nok fokus på sodomi i Norge. En uhørt påstand ville nok mange mene, men Astrup vil at analflagget skal kunne heises foran rådhus utover det ganske land uten noen form for begrensninger.

VG:

Dersom en kommune i dag ønsker å heise regnbueflagget foran rådhuset, så er de nødt til å gjennomføre et fysisk Pride-arrangement i bygget.

Med alle de fysiske og medisinske konsekvenser det innebærer. At noe som helst flagg annet enn det vakre, norske flagget skal kunne reises på offentlige bygg er i seg selv en skandale. Men når det i tillegg er analflagget som heises, er det en fornærmelse så grov at det selv for en ordsmed som undertegnede kan bli vanskelig å beskrive.

Flaggloven åpner nemlig kun opp for bruk av det norske flagget, det samiske flagget og kommune- og fylkesflagget i kommunens bygninger.

Det samiske flagget burde åpenbart også forbys fra å heises på norske offentlige bygg. Men en ting av gangen. Regnbueflagget er tross alt enda verre. Og blir det noen gang nok fokus på anal-«sex» i dette landet? Ikke ifølge Nikolai Astrup og partiet Høyre.

Det eneste unntaket fra loven er «dersom bygningen brukes i forbindelse med idretts-, kultur- og lignende arrangementer med allmenn interesse».

At et slikt unntak har blitt bruk til å få med pride er absurd. Pride-arrangementer har ikke allmenn interesse. De handler om noen få som mener at deres frastøtende preferanser skal ta mest mulig plass i offentligheten slik at Ola og Kari Nordmann skal måtte tørrbrekke seg hver gang de skrur på TVen.

Det mener kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) er en utdatert regel og foreslår derfor å endre dagens praksis.

– Vi ønsker at kommunene selv får bestemme hva slags flagg de ønsker å heise, og at det ikke blir nødvendig å avholde et fysisk arrangement i bygget, sier statsråden til VG.

Kanskje de kan få heise flagget til Taliban når de først er i gang? Eller IS? Hva tenker du om det, Astrup? Er det så nøye hvilket flagg vi bruker her i landet?

Statsråden forteller at han ofte mottar henvendelser fra norske kommuner om reglene for bruk av flagg og det gjelder særlig arrangementer som Pride.

– Det er en åpenbar interesse for dette. Det er på høy tid at vi moderniserer lovverket. Flaggloven kom på 1930-tallet. Tiden er kommet for å skru klokken frem til 2020-tallet, sier Astrup.

Det «konservative» Høyre, mine herrer. Tradisjoner betyr ingen verdens ting. De er bare komiske etterlevninger fra en annen tid. La oss kaste alt ut av vinduet sånn at vi kan markere stoltheten over å være en mann som føler seg som kvinne eller som ønsker å ta del i et «standard fuck party».

Leder for FRI, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Ingvild Endestad, stiller seg positiv til forslaget fra kommunalministeren og mener det er i tråd med det mange kommuner har ønsket.

– Regnbueflagget symboliserer likeverd og like rettigheter for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner og for et fargerikt samfunn.

Endestad mener regnbueflagget bidrar til å skape en følelse av tilhørighet og trygghet blant minoriteter.

– Vi vet dessverre at mange skeive flytter vekk fra hjemkommunene sine fordi de er usikre på om det er plass til dem der, sier hun.

Så flytter de inn til byene hvor de kan gå på klubber og pådra seg en rekke kjønnssykdommer som reduserer deres levealder betydelig. Sannelig er det godt å leve i et land med så mye frihet. De mest destruktive livsstiler fremmes fordi folk må jo få «lov til å være seg selv».

Nikolai Astrup fortjener all mulig respekt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s