Kan Trump gjøre det som skal til?

Trump-rushmore
Trump er nødt til å forsvare det tradisjonelle USA hvis han vil vinne i november.

USA er i oppløsning. En kulturrevolusjon er underveis og republikanerne er helt lammet og/eller kjøpt og betalt for å la være å gjøre noe mens landet de er satt til å tjene står i flammer, både figurativt og bokstavelig. Det er et svik av enorme dimensjoner. I en slik situasjon blir spørsmålet om Trump har det som trengs for å gjøre det nødvendige. Han har visst seg å være svært upålitelig når det gjelder å fremme den agendaen som fikk ham valgt. Istedet hører han på Jared Kushners forslag om å slippe ut massevis av narkotikalangere og andre enda verre kriminelle i sin såkalte fengselsreform. Eller så skryter han av den «rekordhøye svarte arbeidsledigheten» som han angivelig er ansvarlig for. Var det dette hans velgere (primært hvite amerikanere) stemte for i 2016? Naturligvis ikke. I det siste har presidenten virkelig vært på tur. Under denne nyeste krisen har han inntil nylig vært nærmest totalt fraværende.

Men det er håp allikevel. Talen han holdt da han besøkte Mount Rushmore var akkurat det USA trenger i en tid som dette.

Amerikanere trenger at i hvert fall noen står opp for dem når så mange av de som er satt til å forsvare dem svikter fullstendig. Trump har åpenbart sine mangler, men kanskje kan han snu i tide og følge egne instinkter fremfor å høre på Jared Kushners subversive hvisking i sitt øre.

Imperiet USA ser ut til å være umulig å redde i sin helhet, men det betyr ikke at det er irrelevant hva som skjer i perioden før det kollapser og det betyr heller ikke at alt er tapt for alltid. Så lenge folket består kan nasjonen gjenoppbygges. Vi ønsker at hvite amerikanere skal ha så gode muligheter som mulig når republikken endelig faller sammen. Og da må Trump gjøre alt han kan for å mobilisere sine velgere. Både slik at de – og han – kan kjempe mot ødeleggelsen av deres nasjonale identitet og slik at han får en ny periode som president. Det er all mulig grunn til å kritisere Trump for det han ikke har levert i sine (snart) fire første år, men marionetten Biden ville være en katastrofe av uante dimensjoner for det tradisjonelle USA. Demokratene ville gå helt av skaftet hvis de fikk makten igjen i 2021 og fremover. Anglin snakker om svarte som kommer til å begynne å drepe hvite og kanskje er ikke dette en av hans sedvanlige overdrivelser, men noe som faktisk kan komme til å skje når Trump ikke lenger er president. Vi ser allerede hatet fra koalisjonen på venstresiden og vi ser at bevæpnede svarte organiserer seg. Dette er skremmende og det er absolutt ingen spøk det som skjer på den andre siden av Atlanterhavet. Våre motstandere er i ferd med å miste alle hemninger.

Trump har vært på vei tilbake i det siste, men det gjenstår fortsatt å se om han greier å gjøre de riktige tingene fremover. Valget i november avhenger av det, men det gjør også hele USAs fremtid.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s