13 000 kommer til å søke asyl i Sverige i 2020

Sverige klassebilde

Til tross for en koronapandemi som har betydelig begrenset folks liv og spesielt deres mulighet til å bevege seg over landegrenser, er det en ting du kan være sikker på at alltid vil fortsette. Og det er selvfølgelig innvandringen til Sverige. Ikke før de svenske styresmaktene kollapser eller endres drastisk (hvis dette i det hele tatt er mulig før situasjonen er for ille), vil en endring i antall «høyt utdannede flyktninger» kunne skje.

Fria Tider:

Trots den dödliga coronapandemin kommer runt 13.000 personer söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste siffror. Och när pandemin lägger sig väntas en ny anstormning av invandrare, enligt myndigheten.

Enligt Migrationsverket har corona haft tydliga effekter på invandringen till Sverige.

Men trots det väntas ändå 13.000 asylsökare komma till landet i år, jämfört med den tidigare prognosen på 21.000.

Du skjønner at situasjonen er ille når 13 000 er mye mindre enn forventet. Svenskenes tog har ingen bremser og fortsetter sin ferd i full fart mot avgrunnen. La oss ikke glemme at «familiegjenforening» kommer i tillegg. I Norge var denne på nesten 12 000 i 2019.

Minskningen beror dock inte på att färre invandrare vill till Sverige.

Så lenge man slipper inn tusenvis, vil hundretusenvis prøve å komme seg inn. Det er ingen mangel på mennesker Midtøsten og Afrika som ønsker å leve fett på skandinavisk velferd.

– Minskningen av antalet migranter som anländer till Europa kan inte förklaras med en minskad drivkraft att söka asyl. Förklaringen ligger snarare i svårigheterna att röra sig in i och genom Europa, och sannolikt kommer många att försöka nå EU och Sverige vid ett senare tillfälle, säger Mikael Ribbenvik, Migrationsverkets generaldirektör.

I praksis er  det ikke så vanskelig å gjøre det vanskelig for dem å komme inn eller å dra tilbake, men når viljen ikke er der (foreløpig), vil strømmen fortsette og fortsette.

– När det gäller asyl så skriver vi ner prognosen från 21.000 asylsökande till 13.000. Det är en historisk låg siffra, man får gå tillbaka till 1999 för att hitta en lägre siffra på antalet asylsökande, säger Mikael Ribbenvik till Sveriges Radio.

Forestill deg hvordan Sverige så ut i 1999 sammenlignet med nå.

90-talsklassfoto

Et helt land med slike klassebilder. Det gjør vondt i sjelen å i det hele tatt tenke på det.

Vi spøker en del med svenskene her i Dagens Blest, men naturligvis føler vi med dem. De er våre brødre og de er inne i en vanskelig periode. Og de står overfor en enda vanskeligere tid om ikke lenge. Disse problemene forsvinner ikke. I Norge er vi rett bak såkalte «svenske tilstander» og hele Europa kommer til å ha sin versjon av disse problemene, med unntak av land i Øst-Europa som for eksempel Polen og Ungarn.

Sverige er bare litt tidligere ute enn de fleste andre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s