Jon Schackt mener «etnisk norsk» er et kontroversielt begrep

Norge, Sverre Sigurdsson på Vossefjellet
Kan dette gi Jon Schackt et hint om hva begrepet «etnisk norsk» betyr?

Det er viktig for medlemmer av den rotløse eliten (både i og utenfor Norge) å utviske identiteten til europeere og folk av europeisk avstamning. Et folk uten identitet, uten røtter kan lettere ødelegges. Og dette er selvfølgelig målet til den globalistiske eliten.

To destroy a people you must first sever their roots

Riktignok ser man mer av dette i USA, det er tross alt der disse giftige ideene kommer fra, men vi er så heldige å ha noen som sprer dette i Norge også. Professor i sosialantropologi ved Universitetet i Tromsø, Jon Schackt, er en av disse.

Resett:

Ifølge en Store norske leksikon-artikkel, forfattet av professor i sosialantropologoi Jon Schackt ved Universitetet i Tromsø, er «etnisk norsk» et omstridt begrep.

Artikkelen knytter dette blant annet til «forestillinger om et fellesskap basert på felles avstamning».

Høyst problematisk. At noen i det hele kan tenke tanken. La oss glemme at ordet nasjon betyr slekt eller herkomst og at en nasjon alltid har vært knyttet til folket (det vil si etnisiteten til befolkningen). Et land i den moderne forstand er helt atskilt fra folket. Det er bare en økonomisk enhet hvor hvem som helst kan få et stykke papir som bevis på at man er 100% norsk. Historie, tradisjon og et fellesskap gjennom årtusener er mindre viktig. Riv det ned. Visk det ut. Kast det på historiens skraphaug.

Det kan ofte være interessant å se hvordan en person ser ut når man har sett hva de har skrevet. Så la oss foreta en fysiognomi-sjekk.

Jon Schackt

Som i så mange andre tilfeller er Schackts karakter skrevet i hans ansikt. Det er som å lese en åpen bok.

«Grunnen til at begrepet er kontroversielt er at det kan virke ekskluderende for personer med innvandrerbakgrunn i de siste generasjonene», heter det i artikkelen.

En definisjon av nordmenn ekskluderer de som ikke er nordmenn. Sjokkerende!

«Når begrepet etnisk norsk brukes om noen av innbyggerne i Norge, pekes flertallsbefolkningen ut som en etnisk gruppe til forskjell fra andre grupper blant norske statsborgere. Hvem som faller innenfor og utenfor kategorien etnisk norsk er ofte uavklart eller omdiskutert», heter det videre.

Så flertallet av nordmenn (hvite nordmenn) tilhører ingen etnisk gruppe? Er det det Schackt her forsøker å si? Kanskje han mener at etniske nordmenn ikke har noen særegen identitet og at det derfor ikke er noe behov for et begrep som «etnisk norsk». Du vet at landet er på ville veier når dette er det som står i Store Norske Leksikon. Mener Schackt i tillegg at etnisitet ikke eksisterer eller gjelder det bare når det er «kontroversielle» etnisiteter det er snakk om?

Og eneste grunnen til at det er omdiskutert hvem som kan kalles etnisk norsk er fordi man har folk som Schackt som prøver å så tvil om ordets opphav og betydning. Tidligere trengte man ikke engang å si «etnisk norsk». Det holdt å si «norsk». Alle skjønte da hva man mente og at en innvandrer fra Somalia eller Irak (og deres barn) åpenbart ikke faller innenfor denne kategorien.

Det kan virke som at for Jon Schackt er nordmenn bare en gruppe mennesker som tilfeldigvis befinner seg innenfor kongeriket Norges grenser. Ingenting annet kreves for at noen skal kalle seg nordmann, til og med etnisk nordmann.

La meg derfor oppklare for Schackt: En etnisk nordmann er en person som nedstammer fra den folkegruppen som har bodd i Norge i tusenvis av år. Ingen innvandrere eller deres etterkommere blir noen gang etnisk norske. Så enkelt er det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s