Fråtseri og selvbedrag er ingen god kombinasjon

Dagens Blest er tilbake og hva passer da bedre enn en artikkel om overvektige feminister? Vi har tidligere skrevet en utmerket tekst om kroppsaktivister og deres fåfengte forsøk på å overbevise seg selv og andre om at det å være massivt overvektig er like vakkert som å være slank og sunn. Man kunne tro at slike mennesker følte en viss skam ved å tvinge synet av sine frastøtende former på Norges befolkning, men langt derifra. Nå er Norges svar på Keiko tilbake i mediene og antallet rasjonaliseringer fra Carina Elisabeth Carlsen begynner å nærme seg tallet badevekten hennes viste før den med et siste sukk tok kvelden.

NRK:

Det er noe de som nå kritiserer den kroppspositive bevegelsen glemmer:

De glemmer alle dem som aldri går på stranda fordi de har en kropp de forakter. De glemmer alle som skammer seg sånn over utseende at de knapt orker å gå ut. Alle som har et selvbilde som begrenser livsutfoldelsen.

Utfoldelse – særlig hvis vi snakker om det å ta fysisk plass – er ikke et problem for Carina. Ei heller når det dreier seg om å sette sitt merke på omgivelsene. Hvis Carina går på stranda med høyhælte sko må hun være forsiktig så hun ikke begynner å bore etter olje.

Og når det gjelder selvforakt burde en slik følelse kunne inspirere til et ønske om å forbedre seg, istedenfor å hardnakket påstå at valkene i speilet er det vakreste man noen gang har sett.

Etter mange år som tykk med en solid dose selvforakt, vil jeg si høyt og tydelig:

Nei, det er ikke bortkastet tid å bli glad i det du ser i speilet! Det kan derimot ha både helsefremmende effekt og redusere kroppsstress.

Stresset på hjertet og lemmer kommer derimot til å være det samme. Men så lenge man kan lyve til seg selv og late som om ingenting er galt er vel det det viktigste, ikke sant? Så lenge man tror man er sunn er det ikke så viktig hva forrige helsesjekk fortalte deg?

Selv har jeg kastet bort flere år i selvforakt. Jeg har hengt tepper over speil for å slippe å se meg selv.

Mens nå må hele landet se deg og høre på din feilinformasjon som kan lede ungdom inn i fråtseri, overvekt og ulykkelighet. Er du stolt av å gjøre verden styggere og mer usunn, Carina?

Først da jeg oppdaget kroppspositivismen og forsto at det ikke er meg det er noe galt med, det er holdningene i samfunnet rundt meg, turte jeg begynne å leve.

Det er definitivt lettere å kreve at hele verden legger til side sine preferanser for at folk ikke ser ut som en dårlig trent elefant enn det er å ta ansvar for sitt eget liv ved å endre hvordan man lever, men det betyr ikke at alle kommer til å akseptere løgnene dine. Selvbedrag er ille nok uten at man prøver å overbevise andre om det samme. Nei, beklager, overvekt blir aldri sunt eller vakkert. Hvis du vil være vakker, må du faktisk gå ned i vekt, Carina.

Vi får dokumentert dårligere helsehjelp, og anses som latere, dummere og dårligere enn våre slanke medborgere.

Å ignorere legens råd om å ta av en kilo eller femti og deretter ende opp med enda dårligere helse er selvfølgelig diskriminering og mangel på skikkelig helsehjelp for den mer korpulent anlagte delen av befolkningen. At noe slikt skulle være selvpåført er det reneste hat mot midjeomkretsen til andre mennesker. Hatet som ikke kjenner noen øvre grense når det gjelder kilogram, i motsetning til badevekta til Carina Carlsen.

En tjukkas som studerer «fat studies». Er det ikke fantastisk?

Noen mener kanskje at det er slemt å skrive slikt om tjukkasene. Og selv om jeg kan skjønne hvorfor dette er den første reaksjonen til de mer bløthjertede, vil jeg oppfordre disse til å tenke litt nøyere over hva «aktivister» som Carina gjør. En ting ville ha vært hvis Carina var overvektig, men gjorde sitt beste for å bli sunnere. Da skulle ikke jeg omtalt henne med et eneste ord. Men når hun prøver å påvirke andre til å gjøre de samme dårlige valgene som henne, er det viktig at noen tar henne på det. Det hun vil er å ta andre ned til sitt lave nivå og gjøre dem like ulykkelige som seg selv. Dette dreier seg ikke om at Carina vil andre vel, men om at hun skal kunne føle seg bedre med seg selv ved å ha flere i samme situasjon som hun er i. Hvis det hun sier står uimotsagt, blir verden mindre vakker fordi løgner får lov til å spres til godtroende mennesker. Det bør alle gjøre noe for å hindre. Vi bør strebe etter sannhet og skjønnhet, ikke stygghet og løgner.

Så dette gjør jeg med de edleste hensikter. Jeg håper dessuten at Carina Carlsen kan innse at det hun gjør er feil og at hun slutter å fremstille resultatet av eget fråtseri og mangel på selvdisiplin (det vil si kroppsformen hennes) som noe positivt. Men viktigere enn å nå Carina – som sikkert er for investert i sitt tullball til å høre på fornuft – er det å nå frem til de som kunne påvirkes av henne til å omfavne det å være en flodhest. Det er kanskje ikke mange jenter som leser denne bloggen, men budskapet kan forhåpentligvis tas videre til dem, og ingen som vil seg selv vel bør akseptere å være massivt overvektig. De som gjør det, lar folk som Carina dra seg ned til sitt lave nivå, men da er du bare like ulykkelig som Carina og det er det hun vil, ikke noe annet.

Så gjør deg selv en tjeneste og ignorer kroppsaktivistenes råd. Kvaliteten på folket som et samfunn produserer sier noe om hvor godt det samfunnet er. Et samfunn hvor store deler av befolkningen er overvektige fråtsere er åndelig korrupt og det er akkurat det som er problemet med det moderne Vesten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s