Nya normalläget: Dödsförkylningen ska fortsätta i all evighet

(Red: Dette innlegget er skrevet av en gjesteskribent fra vårt kjære naboland Sverige hvor dødsforkjølelsen herjer som aldri før.)

*Det här kommer aldrig att ta slut*

Minns ni när folk sa att det skulle vara över till midsommar?

SVT:

Folkhälsomyndigheten ges i dag i uppdrag att ta fram tydliga indikatorer för när och hur Sverige ska återgå till en mer normal situation.

– Det är precis detta alla längtar efter och vill ha. Vi ser ju att vi går mot tider där många nu vaccinerar sig. Det rullar på väldigt bra, säger socialminister Lena Hallengren (S) till TT.

Regeringen ska ta fram en nationell plan för hur och när restriktionerna «successivt ska kunna kan anpassas, lättas upp alternativt avvecklas».

Men Lena Hallengren betonar att det i dagsläget inte är aktuellt att lätta på någonting.

Det här har aldrig handlat om att minska någon smittspridning. Syftet var från ruta ett kontroll över medborgarna. Om man tror att restriktionerna infördes av medicinska skäl kan man ju tro det om man vill, men om det nu var av politiska skäl, varför skulle man då sluta upp med dem bara för att det kommer ett vaccin?

Även när Sverige fått pandemin under kontroll, så behöver inte det innebära att samhället kan bli som det var före pandemin. Regeringen vill att FHM analyserar vad ett «nytt normalläge» kan innebära.

TT: Finns det en risk att vi inte kan ha fullsatta läktare och gå på konserter under många år?

– Vilka typer av restriktioner, begränsningar eller åtgärder som möjligen kan vara en del i ett nytt normalläge, det är det vi ber myndigheten att titta på, säger Hallengren.

Det är lite lustigt. De bryr sig aldrig om att förklara varför det är som man inte kommer kunna leva som vanligt igen. Det fungerade alldeles utmärkt i tusentals år. Men det är ju klart. Man måste skydda de äldre så börsen inte kraschar.

Successivt har det kanske sjunkit in att vi inte bara kommer att gå tillbaka till det samhälle som vi hade innan på många sätt, säger Hallengren.

Hon understryker att pandemin inte är över även om Sverige skulle ha den under kontroll med bland annat vaccinationer.

– Covid-19 kommer att finnas i en hel värld, och kan inte minst mutera och mycket väl hitta tillbaka, säger Hallengren.

Det är helt uppenbart vart det hela bär väg. Det är ett urgammalt knep, men folk har gått på det ett år i rad. Säger du att folk bara måste hålla ut i någon vecka är det inte så mycket att kivas om, och om du sen förlänger det en månad till är det ju inte hela världen. Men hade de sagt i början att saker skulle vara stängda till 2023, då jävlar hade det tagit hus i helvete.

Nu trodde då folk alltså att vaccinen skulle komma i sommar, och att de sen kunde återgå till det vanliga. Men det var aldrig målsättningen. Det är bara ett spel för galleriet. När folk har blivit vaccinerade och vill ha sin frihet tillbaka kommer de alltså att hitta på något nytt knep.

Och varför skulle de inte? Än så länge har det ju gått. Det finns ingen medicinsk utväg. Det finns inget läkemedel som kan råda bot på pandemin, därför att det inte hade något att göra med läkarvetenskapen från första början. Om syftet var att ta kontrollen över folks liv är det ju inte rimligt att det projektet skulle sluta så fort folk hade fått sina sprutor.

Man måste förstå agendan bakom för att förstå vad det är som egentligen händer. Hur tror du att du ska kunna övertyga dem att ge dig den frihet tillbaka som du en gång gav bort?

Vi får hoppas att poletten successivt trillar ner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s