Grusom rasisme mot Englands syndebukker

Marcus Rashford, en av spillerne som bommet på straffe i EM-finalen.

Tenk at det å omfavne multikultur kunne få laget ditt til å miste EM-trofeet på målstreken. Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka – alle representanter for Englands økende «mangfold» – bommet på Englands avgjørende straffer i EM-finalen og ga derved seieren til Italia. Englands manager Gareth Southgate hadde tydeligvis planer om at en «mangfoldig» spiller skulle sette inn den avgjørende straffen (hvorfor ellers var de tre siste straffeskytterne deres brune?) og bli nasjonens helt. Men som kjent går ikke alltid ting etter planen og det som skulle være en dag hvor engelskmenn kom sammen for å akseptere at de må bli en brun nasjon ble istedenfor en gedigen fiasko. Særlig for alle de som hevder at mangfold er Englands største styrke.

I ettertid har disse stakkars spillerne – som bare tjener noen få millioner i måneden – måttet gjennomgå kritikk og skjellsord fra misfornøyde fans. Har du sett noe slikt. Hvordan kan lagets tilhengere være sure når mangfoldet som Southgate presset på dem svikter når det gjelder som mest? Kanskje skulle Grealish fått ta en straffe allikevel?

The Guardian, en av Englands største aviser, kommer med følgende sjokkerende avsløring om spillernes opplevelser etter finaletapet:

Provisional data analysis conducted by the Guardian, in collaboration with Hope Not Hate, found more than 120 instances of England players receiving direct racial abuse on Twitter in the hours following the game. The majority of messages contained the n-word while others compared players to monkeys or used emojis associated with racist slurs. This compares to 44 racist messages during England’s first three matches of the tournament. Streams of abuse were also posted on Instagram.

Hele 120 tilfeller på Twitter! Har du hørt noe så forferdelig i hele ditt liv? N-ordet hagler (noen vil kanskje kalle det litt spredt hagl) mot Englands importerte leiesoldater med grusom intensitet. Det er kanskje ikke så mange tilfeller, men det gjør likevel forferdelig vondt. Vi må ta hensyn til følelsene til disse spillerne som tjener mangfoldige millioner hvert år for å sparke en ball rundt på en bane. Brune fotballspillere er de som virkelig vet hvordan det er å være undertrykket og uprivilegerte.

Når du setter på to spillere for at de skal ta avgjørende straffer og begge bommer. Angrer du, Gareth?

Selvfølgelig ville hvite spillere som bommet fått høre det også. Men enhver kritikk mot brune må alltid klassifiseres som rasisme eller hat. Alt negativt om mangfold, enten det dreier seg om kriminalitet, inkompetanse eller det at de på død og liv skal presses frem i rampelyset ved enhver anledning må være et resultat av hat fra hvite. Mediene har sin konklusjon (hvite er rasister) og bruker all sin tid på å finne noe som passer til denne konklusjonen.

Hendelsen viser nok en gang splittelsen i England. På den ene siden har man Southgate og andre (gjerne medlemmer av eliten) som vil at Storbritannia skal være så multikulturelt som mulig og som mener at mangfoldet er bedre enn det opprinnelige England. På den andre siden har man de som mener at England var et fint land uten voldtektsgjenger og kriminalitet fra den tredje verden. Den ene parten vil knele for den invaderende styrken, den andre vil ikke. Konflikten vil som i resten av den vestlige verden tilspisse seg for hver dag som går. På alle arenaer vil vi se denne kampen finne sted. Dette foregår ikke – og har ikke på lenge – bare foregått på den politiske scenen.

Bukayo Saka

Til slutt det avgjørende spørsmålet: Kan man egentlig være noe annet enn en rasist hvis man tviler på om mannen i bildet over er en vaskeekte, tedrikkende engelskmann?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s